mytaste.se

Britt Nicole - Walk On The Water

En väldigt bra låt med bra text. Britt Nicole har en gåva att skriva låtar hon. Så jag tycker ni borde lyssna på låten samtidigt som ni kollar på texten och låter det tala till er. Jag själv arbetar på att övervinna min osäkerhet och sluta vara så blyg när möjligheterna och nya relationer kommer in i mitt liv. Det gäller att ta emot det som kommer, inte vara rädd och aldrig ge upp.
Britt Nicole låttext uppmuntran
12 kommentarer
Erica

Håller med om låten; så himla fin. <3
Och jag är också sådär. Kan lätt bli osäker och blyg, till stor del för att jag har svårt att släppa in människor helt. Det skrämmer mig och jag måste börja gå emot det mer och övervinna det. Kan önska nu i efterhand att jag hade tagit itu med allt det mer när jag gick bibelskolan, men jag lurade mig själv att tro att allt var bra most of the time och ville inte tänka på så mycket jobbigt, typ. Men jag antar att man inte kan fly från sina problem och hoppas att de bara ska försvinna. :p

norrbotten emmish

lyssnade och låten var ju sjukt bra, kan jag få länka den i min blogg? :P :D
Ha en toppen måndag

Mia

Mår alla med asperger psykiskt dåligt?

En föreställning jag ofta stöter på är den om att alla som har Aspergers syndrom mår psykiskt dåligt. Det händer att det förutsätts att Aspergers syndrom är någonting som man automatiskt mår dåligt av, någonting som begränsar ens liv och som man helst skulle vilja bli botad ifrån om det bara gick. Så är det förstås för en del, men inte för alla. Långtifrån för alla.

För alla med Aspergers syndrom mår inte dåligt. Alla ser inte ens sin asperger som en funktionsnedsättning, utan som en personlighetstyp och/eller en tillgång. Någon tackar sin asperger för förmågan att lära in elva språk flytande och för framgångarna som språkvetare. Någon annan är övertygad om att hen aldrig skulle ha haft så fina och djupa vänskapsrelationer om det inte varit för hens förmåga att undvika ytligt småprat och istället leda in samtalen på det som verkligen betyder något. Någon tänker: ”Vad skönt att jag fungerar som jag gör”. Någon annan tänker: ”Det är tack vare min asperger som jag är den jag är”.

Även bland personer som ser sin asperger som en funktionsnedsättning finns det många som mår väldigt bra och som är tillfreds med sitt sätt att fungera. Någon är nöjd med hur hen lyckats anpassa sitt liv efter sina förutsättningar och känner att hens livskvalitet ökat. För någon annan har aspergerdiagnosen lett till stöd och förståelse som hen inte trodde fanns. Någon tänker: ”Vad fint det var att ha pysselstund med barnen idag. Nu när jag fått ett anpassat arbete orkar jag verkligen ta vara på livet.” Någon annan tänker: ”Jag har mina svårigheter, men jag lever ett rikt liv ändå.”

Bland de personer som faktiskt mår dåligt är orsakerna i en del fall mer eller mindre kopplade till Aspergers syndrom. Någon trivs inte med sitt sätt att fungera och önskar att hen passade in i majoritetsnormen. Någon annan trivs med sitt sätt att fungera men upplever ingen förståelse från omgivningen och mår dåligt p.g.a det. Någon tänker: ”Om samhället inte hade varit utformat efter att alla människor fungerar ungefär likadant så hade jag inte känt mig såhär utanför.” Någon annan tänker: ”Min ojämna begåvningsprofil hindrar mig jämt från att göra det jag vill.”

Andra mår dåligt av anledningar som inte alls har med aspergerdiagnosen att göra. Någon glider in i en djup depression efter att ha blivit lämnad av sin fru. Någon annan drabbas av bipolär sjukdom (manodepressivitet). Någon berättar: ”Jag återupplever bilolyckan varje natt.” Någon annan berättar: ”Jag är så rädd för att bli kroppsligt sjuk att jag drabbas av panikattacker.”

Det är viktigt att komma ihåg att personer med Aspergers syndrom precis som andra människor kan drabbas av t.ex livskriser och psykiska sjukdomar. Vi är inte förskonade från sådant. Det är också viktigt att ha i åtanke att personer med Aspergers syndrom kan lida av depressioner och ångest utan att det har sin grund i aspergerdiagnosen. En person som har diabetes eller en synskada kan bli deprimerad av anledningar som överhuvudtaget inte har att göra med diabetesen eller synskadan, och så är det för personer med Aspergers syndrom också.
http://miamiamia.bloggplatsen.se

Prietha

Åh så fin låt!

Vanessa andersson

den låten gav mig mycket!

natalia

Så himla bra låt :D

Linda

en vacker låt!!!

Netti

Åh vilken fin text! Kram

marina

Dethär är så jag! Min socialafobi och mina drömmar, precis såhär det känns!

JoJo

har aldrig hört låten innan så ska ta och lyssna på den :)

sv; det tycker jag att du ska göra och ser fram emot att den blir publicerad sen! :)
det ska du vara, hon är jättefin! :D

MALIN

Vilken bra låt! Denna har jag missat!

Caroline - 4barns mamma utomlands

Lite trist att dom ändrade det men samtidigt häftigt att få vara med :)
Jag är också väldigt blyg, när jag gick i skolan var det ännu värre.. tycker fortfarande inte det är lätt att träffa nya människor..