Marsipansvampar och -bollar
- 200 g marsipan
- 100 g mörk eller vit choklad
- 1 dl hackad choklad , strössel eller kokos
-
Rulla ut marsipanen till en lång rulle, skär den i 20 bitar.
-
Forma varje bit som en liten korv och tryck sedan ena sidan mot bänken så att det bildas en hatt. Gör så med båda rullarna.
-
Hacka chokladen och smält den försiktigt på låg temperatur, i vattenbad. Lägg upp strösslet på olika tallrikar.
-
Doppa toppen på svamparna i vit eller mörk choklad och sätt dem sedan ner i strössel för att stelna. Förvaras svalt i lufttät burk.
- 200 g marsipan
- 1-2 msk kallt starkt kaffe
- 100 g hackad choklad
- 1 dl kokos, hackad choklad eller strössel
- Tips: blanda kokos i karamellfärg
- Söndra marsipan med fingrarna i en skål/bunke och blanda tillsammans med kaffe.
- Smält chokladen på låg värme i ett vattenbad. Lägg upp strössel på tallrik eller i skål.
- Rulla bollar efter valfri storlek och doppa dem i chokladen och rulla dem sedan i strösseln.
- Förvara bollarna i kylskåpet tills de ska ätas.
Så goda dom ser ut :)
Har en veckans blogg tävling uppe nu om du är intresserad :) Om du inte är intresserad ber jag om ursäkt :)