mytaste.se

Här är för hopp och förlåtelse!

När vi nyss hade flyttat till Sverige med mina syskon, mamma och mormor var jag 8-9 år gammal och han ägde en husvagn. En natt fick jag testa att sova i husvagnen. Det var så nytt för mig och min familj för vi var ju inte svenskar och att ha husvagn var en svensk grej. Han fick det se ut som något oskyldigt och spännande. Varför jag fick sova där tillsammans just med honom vet jag inte. Just nu undrar jag var min mamma var och varför hon tillät mig sova med någon som jag inte ens kallade för pappa, än. Varför hade inte min bror några invändningar. Kanske min syster varnade mig, men jag minns inte. Jag var bara ett barn men han lät inte bli. Sedan sa han ”vi väntar tills du har blivit äldre” eller något sådant. Ändå fick jag somna med hans fingrar mellan benen. Det var det konstigaste jag hade upplevt, någonsin. Varför jag inte berättade något för någon nästa dag vet jag inte. Jag var handlingsförlamad. Det gick ett litet tag och allt var som om inget hade hänt. Nästa gång han försökte, samt började prata skumma grejer var när jag åkte bil ensam med honom i framsätet. Han sa väldigt allvarligt ”detta är vår hemlighet” och jag svor. Min mamma såg ut att få sin dröm uppfylld - en hel familj igen, ett hus, stor trädgård, jobb i kyrkan, i ett annat land långt bort från min biologiska pappa som inte var klok. Hur skulle jag kunna förstöra? Jag borde ha spräckt hål på bubblan. Lova ni, att aldrig bli lojala en mörk hemlighet, även om det innebär att era omständigheter tar skada. Det är bättre att sanningen kommer fram. För mig tog inte det här slut på flera år. Jag hoppades ju att han skulle sluta om jag växte upp, inte var barn längre. Pedofiler är väl på barn? tänkte jag. När det är över, behöver ingen veta, då kan allt bli bra igen, tänkte jag. Jag fattade inte allvaret med att det var just om jag blev vuxen som något värre kunde hända. Det var även min största fruktan. Därför låste jag in mig på toaletten, satt där extra länge när jag hade kommit hem från skolan, till ett alldeles tomt hus med bara honom som väntade på mig i nedervåningen och spelade upp massa hårdporrfilmer. Jag fick se dem dag efter dag - det vidrigaste jag sett, något jag önskar jag aldrig hade sett. Jag blev också lite avtrubbad, knäpp i mina tankar. Det är i alla fall bra att inget annat hände för jag fruktade ofta - det var ju också sådant som jag fick se inspelat på film och avtrubbad som jag blev var det något inom mig som ville se just dem slags filmer men tillbaka till ämnet - eftersom jag hade ingen aning vad han kan göra om han blir arg ville jag inte väcka en sovande björn. Därför vågade jag inte heller säga något till någon. Igen, var fanns allihopa när det här hände? Jag var alltid själv hemma med honom, varje dag, varje dag, varenda dag! (jag är inte arg dock)
Alla verkade bara lämna vår familj när det här kom upp. Ingen gav stöd. Min mamma var den som drabbades mest, typiskt nog. Snart skulle folk ta hans sida. Alla gillade honom. Sen förändrades han. Han började nämna ”Herren” hela tiden. Jo, jag började träffa honom igen efter han suttit inne ett tag. För mig var det en självklarhet att förlåta. Han hade ångrat, slutligen, och bett om förlåtelse. Jag fick ta reda på det via min mamma först. Jag sa ”jag tror att det finns både gott och ont i världen, det var inte han som gjorde detta mot mig, det var ondskan”. Trodde alltid både på Gud och djävulen. Jag var inte kristen, men han hade blivit troende, därför pratade han så mycket om Herren och det med fruktan i hands röst. Jag undrade vad han menade och vem Herren var. För mig var det jättekonstigt. Han pratade ju om honom som en person. En gång var jag till och med ensam med honom, och jag litade på att han skulle inte göra något, och han rörde mig inte ens. Han verkade inte ens vilja det. Jo, han hade blivit kristen tack vare kristna människor som tog hand om fångar som hade fotboja. Det fanns en second hand butik som pingstkyrkan ägde och det var så dem kom i kontakt. Sen avled han, han hade ändå levat ett år längre än vad läkarna hade beräknat. Hans hjärta var svagt och han hade blivit opererad flera gånger. Han fick väl den extra tiden att omvända sig. Jag personligen hoppas att han är i himlen nu. Det är så här vi ska förlåta våra värsta fiender här på jorden. Tydligen såg jag honom inte alls som ett fiende, men jag vet att många andra tjejer skulle göra det. Vi ska önska dem himmelriket, inget annat. Andra folk fattade inte, dem bara dömde. Dömde min mamma eller dömde honom. Jag gick på hans begravning, jag till och med spelade mitt pianostycke där. Ingen där visste dock vad som hade hänt. Annars hade väl det blivit värsta utloppet från någras håll. Kanske ett kristet par som min mamma kände från pingstkyrkan visste vad han hade gjort, för det var väl genom dem han blev frälst antar jag? Jag vet inga detaljer. Han, från paret sa till mig vid matbordet på begravningen ”det måste vara jobbigt för dig” men egentligen var jag mer arg för att folk inte fattade att det är jobbigare att vara olyckligt kär i en kändis - tonårsproblem, but that’s another story.

 

Har länge velat skriva det här inlägget och jag hoppas att det kan hjälpa någon annan som har varit i samma situation eller befinner sig där nu. Jag vill också ge ett exempel på att man kan förlåta och att det finns hopp för alla, till och med gärningsmän. Jag vill inte sprida hat. Det känns konstigt att det har hänt på riktigt, och det finns värre saker som händer andra. Från såna här saker kommer det oftast finnas skam som man måste bryta. Om man förtrycker kan det komma ut på andra sätt som ätstörningar till exempel. Egentligen är det vanligt att tjejer utsätts för sånt här. Det som är jobbigast är nog att om man berättar om sånt här kommer folk vilja lägga etikett på en ”den här tjejen har varit med om…” osv. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig. Jag är inget offer utan en övervinnare! Det har format mig till den person jag är. Jag har fått vishet och insikt. Man blir mer sårbar men man kan också använda det för att värva vishet och styrka. Man behöver absolut inte hamna fel i livet för att man har haft en viss sorts bakgrund. Tvärtom, man kan hamna rätt! Eftersom jag är ett exempel kan andra också vara det. Ville bara sprida lite hopp. Kändes helt rätt att dela detta.

förlåtelse sexuellt utnyttjad vittnesbörd
7 kommentarer
ellenlundis

Blir faktiskt lite ledsen. När jag läser hur du har haft det. <3 Bra att du kunde förlåta honom, trots de hände. Och gå vidare. Det är svårt, men väldig bra att man gör det. <3 Stor kram till dej.

Carro

Usch så hemskt, modigt att berätta! Önskar att inget sådant någonsin ska hända ett barn. Stort att kunna förlåta, det skulle aldrig jag kunna... man utnyttjar inte ett oskyldigt barn! Stor kram till dig och är säker på att detta kan hjälpa andra som varit eller är i samma situation.

Amanda

Fy, så himla hemskt och finns inga ord som kan beskriva det... Men så himla modigt av dig och starkt för den delen att du delar med dig. Stora kramar<3

NICOLE

Nä fy vad fruktansvärt :((( Önskar att det a l d r i g hände något barn, eller någon.

Asylmamma

Oj vilken stark historia! Bra att du har fått bearbeta det på ditt sätt ❤️

Cecilia

Hej, Liene! Så modigt av dig att dela med dig av din hemska upplevelse! Starkt av dig att förlåta! Du har så rätt när du skriver att det är så här vi ska förlåta våra värsta fiender som kristna!! Gud välsigne Dig!!!!

Kattis

Starkt inlägg, skönt att du har kunnat bearbeta och gått vidare efter dessa händelser!<3