mytaste.se

Hur jag kommer på vad jag ska blogga om

Plötsligt blev jag så otroligt trött att jag hade inte lust med någonting. När jag vaknade visst jag att jag ville blogga, fota, göra olika videos där jag pratar om olika teman men kraften gick ur mig. Dock tog jag några bilder på katterna ändå innan jag tog mig själv ut på en promenad till willys. Ibland är en promenad allt som krävs för att få energin och inspirationen tillbaka. Ni vet de gångerna då man får så många idéer på samma gång att man vet inte var man ska börja. Då är det bra att göra utkast eller tidsinställda inlägg att klara sig på hela veckan.

Promenad är alltså ett bra sätt för mig att få tillbaka energi och inspiration. Ibland tycker jag det är jobbigt att jag behöver så lång tid på mig för att hitta inspirationen tillbaka. Jag är sådan person som behöver mycket egentid innan jag kan påbörja ett projekt, men när jag väl har börjat det på riktigt går jag in för det 110 och omvärlden försvinner för ett tag. Någon mer som är som mig?

Ett annat sätt för mig att komma på vad jag ska blogga om är att kolla på musikvideos. Jag blir alltid så avslappnad när jag kan lyssna på en låt och stirra på skärmen. Då är det också som att jag glömmer om allt annat och när jag är så där avslappnad kan jag få alla möjliga idéer som jag ska göra eller inlägg jag ska skriva. Då brukar jag faktiskt kolla på kristna artister eller lovsångare för att jag vill alltid ta min inspiration från Jesus min källa. Kan säga att dem flesta senaste inläggen på min blogg har tillkommit just från en plats av vila. Det tredje sättet är att jag kan bli väldigt inspirerad från andra blogginlägg på internet. Om det finns ett tema som jag konnektar med blir jag ivrig att också skriva om det. Det blir inte som att härma utan bara som en knuff i baken. Har någon skrivit ett bra inlägg om mobbning vill jag också skriva och har någon skrivit ett inlägg om sin tro vill jag också göra det. Därför kan det vara väldigt bra att följa bloggare som bloggar om ungefär samma saker och har likadana värderingar.

Hur brukar ni göra för att komma på vad ni ska blogga om?

bloggare
14 kommentarer
freja lindsjö

Kul inlägg :)
Håller med, promenader är faktiskt väldigt bra för att skingra tankarna och få inspiration. Jag bloggar främst om mina tankar, saker jag handlar eller sådant jag är väldigt intresserad av. Som böcker och filmer, där finns alltid något jag kan skriva om om jag skulle få idétorka hehe :D
trevlig helg, kram!

MartinaOlsson

Hejhej! Jag tänkte bara tipsa dig om att jag just nu har en tävling på min blogg i samarbete med Tasty America där du kan vinna MASSVIS med amerikanskt godis och amerikanska snacks. Om du är en lika stor godisfantast som mig så rekommenderar jag dig verkligen att vara med och delta, hehe! ;) Klicka på länken nedan för att komma till tävlingen :)
https://martinaolsson.myshowroom.se/66286/tavling-vinn-amerikanskt-godis-fran-tasty-america/

Mirjam Therese

Jag brukar prata med mina kompisar som skickar olika tips på grejer och recept men å andra sidan har jag en mer matinriktad blogg :) Men promenader tycker jag också är jättebra, det hjälper verkligen att komma ut i friska luften!

Ida

Försöker hitta inspo hos andra, familj, vänner, bloggare, sambo osv! :)

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Jag gör saker och bloggar om det :P Antingen vardag eller lite utflykter. Bloggar även om mina fotojobb :) Så man kan väl säga att jag hämtar inspiration i det jag gör till bloggen :P

Bella

För mig är det olika, ibland har jag bara tusentals idéer och ibland går det trögt. Men får alltid inspo av att läsa mina favoritbloggar!

icaibloggen

Veckans blogg är nu dragen! Kolla in om det är du! <3

Tuva Björnwall

Jag brukar läsa andra bloggar för inspiration :D

Amanda

För mig är det olika, oftast "poppar det bara upp i huvudet" annars får jag inspiration från bloggar, instagram och Pinterest! :)

Julia Persson

Jag brukar läsa andras bloggar för inspiration :)

Petra

sv tyvärr inte mår fortfarande dåligt

Fanny

oh intressant att läsa! Jag tror jag hittar inspo hos andra bloggare eller genom att blogga om sånt jag själv gillar att läsa om.. hmm...

ullie

hos mej är det ofta vardagen o va som händer men även inne hos andra o tänka lite ja den "snor ja " så i bland så .

fin lördag

Anders

Coolt med bilden på skrå (på sniskan). Fint foto också.

Svar: ja behövde använda min fantasi för att göra annorlunda selfies haha tack :)
Liene Svärd