mytaste.se

Är jag den minst effektiva?

Bild: Fotad i Lettland, någonstans utanför Sigulda

 

Är det bara jag som tycker att jag är den minst effektiva personen som jag känner? Nej, jag tror inte det. Det är så typiskt att man tycker att man får inte något gjort medan man ser att alla andra är igång med nånting. Andra har finare bilder. Andra sänder live och berättar vad dem gör just nu. Jag hade lite stress över det när jag var i Lettland och mitt internet inte funkade. Jag kunde inte visa bilderna som jag hade fotat. Jag kunde inte berätta vad jag gör och med vilka jag umgås. Sen, när jag väl har tid att lägga upp bilder tycker jag att dem blir inte lika snygga som när dem togs. Känslan är borta, och vem vill veta vad jag gjorde, var jag var och vilka jag umgicks med för flera veckor sen? Sen så är det som att jag själv inte orkar längre berätta eller lägga upp dem bäst lyckade bilderna. Ja, ibland kan jag känna så men det är bara i dem där stunderna när jag tappar rätt perspektiv och börjar jämföra mig med andra och deras liv och deras vänner. När man inte jämför sig är man mycket mer lycklig. Egentligen älskar jag mina bilder och framför allt mitt liv även när ingen ser det. Vad förändrar det om andra ser eller vet? Ingenting.

Annan sak är också när man är hemma. Man tycker att man är den enda som slösar bort tiden på att sitta och fundera, kolla på datorn, lyssna på musik och fundera ännu mer och drömma lite till, och i mitt fall tänka på vad jag ska skriva ned för tankar sen. Varför kan jag inte tänka och fundera utan att någon behöver veta vad det är? Varför vill människor uttrycka sig så himla mycket? Men det är ändå rätt coolt och härligt, även om ingen lyssnar, ser eller vet.

Varför varför är jag så här. Även om jag har skrivit miljontals ord eller lagt upp tusentalsbilder har jag åstadkommit ingenting, eller, det känns så i alla fall. I alla fall, det är härligt att fånga och föreviga nånting som existerar en kort stund.

tankar
5 kommentarer