mytaste.se

Vårda ditt hår med kokosolja

Istället för att locka mitt hår ikväll vårade jag mitt hår med kokosolja. Åh, jag ville verkligen locka håret! Men att ha i lite kokosolja är ju så mycket bättre i längden. Man behöver inte ens mycket för att man ska se resultat. Ni ser på bilden till vänster hur frissigt mitt hår egentligen är. På vänstra bilden ser ni mig i lockigt hår, men jag hoppade över lockar idag som sagt. Kokosolja är bästa alternativet för friskt och levande hår. Så är det även i livet ibland, att vi måste föredra det som vi kommer må bäst av i längden även om det första alternativet verkar alltför lockande.
 
Kokosolja går att köpa på vanliga matlivsmedelsaffärer. Den här stod vid andra oljor, kan stå vid ekologiska varor. Om man inte vill ha det i håret kan man ha det på huden eller varför inte maten och bakverk?
kokosolja
21 kommentarer

Details: fav ring

Jag älskar min ring som jag köpte i Lettland denna sommar men jag har inte hunnit ha den på mig så ofta ännu, dels för att jag inte använder smycken så pass ofta mer (vem hade kunnat tro?) och för att jag har inte haft tid att smycka mig. Gjorde mig desutom extra fin genom att färga naglarna med ett nagellack som min kära vän gav mig som en gåva. Som grädden på moset använde jag ett kamera objektiv som jag brukar inte använda annars, ett som man tar närbilder med och det passar ju perfekt om jag ska fota smycken eller bakverk. Smycken och mat är konst för mig.
 
Med detta önskar jag er en underbar sista dag av september hörrni! Vad ska ni göra idag? Jag ska till gymmet senare nån gång efter bibelskolan tänkte jag.
detaljer nagellack smycken,
14 kommentarer

Who you are

Tänk efter hårt nu. Är du vad median säger? Är du vad samhället säger? Är du vad andra skapar dig till? Är du vad andra säger? Eller är du något helt annat, en fördolt personlighet, en person med mycket större identitet än vad som syns på utsidan? Du må vara tyst men det betyder inte att du är tystlåten. Du kanske är inte blyg alls. Du är bara väldigt noga med dina val. Eller vad vet jag. Likaså är du inte för dåligt utbildad eller ung eller gammal osv.
 
När jag var liten pratade jag inte så mycket, därför fick jag ofta höra att jag är tystlåten eller blyg. Men jag kände att jag var någon annan inombords, för jag visste att jag är social och öppen, därför sa jag emot varje gång någon sa "blyg" om mig, "jag är inte alls blyg". Ju fler år gick förbi blev jag mer och mer indragen. Jag tror det är för att jag slutade stå på mig. jag förlorade mig själv i andras ord. Jag började se mig själv som andra såg mig. Jag tillät mig själv tro mer på det andra sa om mig än det jag kände och visste om mig själv.
 
Ibland kan det faktiskt stämma att andra ser bättre dina handlingar än du själv. Man kan ha "blind spots". Men låt ingen säga vem och hur du är! Det sägs att ord kan binda och att ord kan befria, att ord kan döda och att ord kan ge liv. Så idag säger jag dig att du är inte blyg, du är inte rädd, du är inte ful, du är inte ett offer. Tänkt efter vem du är och vad som har format dig genom ditt liv. Ta bort det som är lögn, behåll det som är sant. Även om du har varit bunden av rädslor, av vissa personlighetsdrag eller karaktär kan du fortfarande ta dig ut därifrån, steg för steg eller tidigare än så, om du bara inser att du är modig och social eller kreativ och säger att du är det! Du kommer se hur saker förändras. Om du förändrar dina tankar, förändras dina ord, och då förändras även dina handlingar. Så om du gått med på att du är blyg kommer du handla så, men om du tror på att du är utåtriktad kommer du handla så istället.
 
Sen så behöver inte alla vara pratsamma, alla behöver inte vara tysta för man kanske är pratsam för att man har något att säga eller så är man tyst för att man är vis med hur man formulerar sina ord och vad man säger. Dessa båda typer behövs. Förstår ni?n
var dig själv vem är du?
24 kommentarer