mytaste.se

Är jag den minst effektiva?

Bild: Fotad i Lettland, någonstans utanför Sigulda

 

Är det bara jag som tycker att jag är den minst effektiva personen som jag känner? Nej, jag tror inte det. Det är så typiskt att man tycker att man får inte något gjort medan man ser att alla andra är igång med nånting. Andra har finare bilder. Andra sänder live och berättar vad dem gör just nu. Jag hade lite stress över det när jag var i Lettland och mitt internet inte funkade. Jag kunde inte visa bilderna som jag hade fotat. Jag kunde inte berätta vad jag gör och med vilka jag umgås. Sen, när jag väl har tid att lägga upp bilder tycker jag att dem blir inte lika snygga som när dem togs. Känslan är borta, och vem vill veta vad jag gjorde, var jag var och vilka jag umgicks med för flera veckor sen? Sen så är det som att jag själv inte orkar längre berätta eller lägga upp dem bäst lyckade bilderna. Ja, ibland kan jag känna så men det är bara i dem där stunderna när jag tappar rätt perspektiv och börjar jämföra mig med andra och deras liv och deras vänner. När man inte jämför sig är man mycket mer lycklig. Egentligen älskar jag mina bilder och framför allt mitt liv även när ingen ser det. Vad förändrar det om andra ser eller vet? Ingenting.

Annan sak är också när man är hemma. Man tycker att man är den enda som slösar bort tiden på att sitta och fundera, kolla på datorn, lyssna på musik och fundera ännu mer och drömma lite till, och i mitt fall tänka på vad jag ska skriva ned för tankar sen. Varför kan jag inte tänka och fundera utan att någon behöver veta vad det är? Varför vill människor uttrycka sig så himla mycket? Men det är ändå rätt coolt och härligt, även om ingen lyssnar, ser eller vet.

Varför varför är jag så här. Även om jag har skrivit miljontals ord eller lagt upp tusentalsbilder har jag åstadkommit ingenting, eller, det känns så i alla fall. I alla fall, det är härligt att fånga och föreviga nånting som existerar en kort stund.

tankar
5 kommentarer

Resfeber och foto hysteria

Hej! Funderade på hur jag ska sammanfatta resan i en enda bild och rubrik. Om någon har inte kunnat få tag på mig beror det på att jag var internetlös under hela resan. Min mobil ville bara inte samarbeta med mig men det var nyttigt för jag är för beroende av sociala medier. Om folk har velat kontakta mig via sms är jag så ledsen. Istället kunde jag koncentrera mig mer på att umgås med min familj och släktingar.
 
Första dagen åkte jag och mamma till mormor i Smiltene i Lettland. Två dagar senare var vi hos släktingar i Sigulda som jag har bara sett på skype förut. Min familj har ju bott i Sverige sen jag var 8 år gammal. Dem var underbara människor och vi fick bra kontakt på en gång. Vi firade Lettisk midsommar tillsammans med grillning och brasa. Vi åkte också till Riga. I måndags åkte vi till Estland till Tallin och jag såg staden för första gången. Vi åt på fina restauranger och gick runt på gamla stan. Gamla stan i Tallin är den bäst bevarade medeltida gamla stad i världen. Den påminde lite om Visby. Igår åkte vi kryssning hem för det var så mycket billigare än ta enkelbiljett eller flyga.
 
Resan var bra men så skönt att vara hemma igen! Nästa vecka börjar något nytt eftersom jag ska börja praktiken på apoteket. Det blir nog bättre på sina sätt än hunddagiset eftersom där blev jag så sliten även om det var värt det. Fast det ännu bättre är att jag kan fortätta med min hemsida och planera framtiden. När man reser har man liksom inte tid att tänka på det som är viktigt även om det var viktigt träffa släktingar och vara med familjen men ni fattar.
 
Så klart får ni fler bilder sen, men det tar tid att välja ut och redigera samt fråga vilka man kan lägga upp.
resor
0 kommentarer

Klänningar

Vem älskar att ha klänningar till sommaren? jag gör. Därför har jag flera stycken klänningar i min garderob som jag kan välja mellan. Klänningarna ovan kommer från Esprit och om ni går in på deras hemsida esprit.se hittar ni så många fler. Åh, dem är så grymma! Jag kan inte välja en favorit. Jag blir bara inspirerad när jag ser alla färger och tyger. Vilken av klänningarna är er favorit? Min är den svarta längst upp till vänster.

 

Gjorde en liten kollage med en av klänningarna för att ge ett exempel på hur man kan matcha den. Grönt och enkla accessoarer passar perfekt ihop. Det är inte för mycket men samtidigt fiffigt och blir snyggt med en solbränd hud nu när det är sommar. Annars kan man matcha nån annan klänning med silversmycken, också jättefint.

 

Hoppas ni gillar också kollagena som jag skapade. Den ena outfiten är från esprit och den andra från nelly.com. Valde en mörkare klänning för dem som gillar mer dämpade färger på kläder och satte ihop ett kollage med guldsmycken och svarta accessoarer istället. Vilken outfit gillade ni mest, vad skulle ni ta på er och till vilket tillfälle? Jag gillar mest den ljusa outfiten med lite mer färg. Det är bara så jag, även om jag ofta går med mörka kläder bara för att det är enklast när man inte vet vad man ska ta på sig riktigt. Jag brukar inte heller bära på silversmycken så ofta men tyckte det passade ihop just till denna klänning. Tycker det lyser mer om en om man tar ljusa kläder på sig på sommaren.

 

Pris på klänningarna från Esprit ligger på 299,99 till 899,99 och klänningen från nelly kostar 349.

Esprit klänningar nelly
13 kommentarer