mytaste.se

5 knäppa saker om mig

1. När jag var liten skrev jag upp i ett häfte varje dag vilka tjejer som hade varit snällast mot mig i klassen och vilka som hade varit elakast. (I brist på vänner...).
 
2. Jag glömmer bort att det är sommar så fort jag mår dåligt eller fryser, och när vädret är dåligt, haha.
 
3. Jag hade ätstörningar (hetsätning) i 5 år.
 
4. Gymma och jogga var det som hjälpte mig få balansen tillbaka och börja äta rätt kost igen (fast jag flippar ju ur då och då ändå, om jag är ensam eller har ej tränat ett tag).
 
5. Jag har hela tiden trott att andra tycker jag är ointressant att vara med, att lyssna på, och därför har jag varit ensam och låtit andra vara: alltså har inte ringt, hört av mig eller pratat med någon.
Vilka lögner vi kan få för oss. Jag har tänkt mycket kring det senaste tiden, för idag kan man läsa mycket mer om andra och känna igen sig. Även om jag tycker att den första punkten var original. Dessutom är det lättare att se genom andras berättelser vad som är fel och vad som är sunt.
5 fakta om mig
8 kommentarer

Grattis på morsdagen mamma!

Grattis på morsdagen bästa mamma! Jag lärde känna dig som mest i tonåren för att det var då vi började få mer tid tillsammans. Om jag tänker efter hade vi inte haft samma band idag om vissa event hade inte tagit plats i våra liv. Vi har hjälpt varandra mycket, både i framgång och motgång, hälsa och sjukdom. Det var du som försvarade mig när jag låg inne på sjukhus, det var du som förstod mig bäst. Tack för alla gånger du har stått upp för mig! Och jag önskar dig all lycka och framgång!
 
Idag firar vi morsdag genom att skriva. Vi sitter här och bollar fram och tillbaka med tips, idéer och det är så mycket roligare att skriva tillsammans än för en själv.
bästa mamma morsdag
11 kommentarer

Bara ytan som skiljer sig åt

Gud älskar den lika mycket som han älskar någon annan.
 
Gud älskar inte någon mindre bara för att den personen klär sig på ett visst sätt. Jesus sa ju "är inte kroppen mer än kläderna?". Det spelar inte heller någon roll vad du äter. Du blir inte bättre som person för att du går på diét och du blir inte heligare bara för att du är vegetarian eller vegan. Annan sak om det finns själsliga motiv bakom ens kost eller val av mat. Dock gör det inte någon till en bättre person, som sagt. Vi som människor har så lätt för att döma så fort någon klär sig i svart, bär piercingar, har tatueringar. Eller, äter annorlunda. Äter onyttigare. Äter kött. Äter inte kött. Egentligen är det inte så mycket som skiljer oss åt förutom ytan. På insidan har vi alla en själ. Vi alla genomgår svårigheter. Mer eller mindre får vi alla negativa tankar om oss själva. Vi alla har motstånd i livet. Alla kämpar en egen kamp. Många bär på sjukdomar. Sjukdomar som inte syns. Du behöver inte vara den mest sjuke, den sämsta eller den värsta. Varför tror du det? Om den tjejer eller killen som klär sig i svart mår dåligt, är det det sista man kan göra att trycka ner den personen ännu mer.
 
Visst säger vi alla något elakt. Vi slänger kommentarer hit och dit. Men vi måste sluta med det, och hur ska vi sluta säga fula saker om vårt hjärta inte ser mycket bättre ut? Det som hjärtat är fullt av, det kommer ut ur munnen också.
 
Min frälsare är Jesus, och ärligt talat finns det ingen annan som frälser som han gör. Mat och kläder hjälper inte. Dock hjälper han då han renar hjärtan och förnyar tankar. Man får andra tankar om sig själv. Man får andra tankar om andra också. Hallelujah!
 
Jag är övertygad om Guds kärlek för dem som klär sig i svart, dem som lyssnar på rap, dem som lyssnar på metal, dem som är stereotyper eller dem som går mot flödet. För att jag har känt kärleken mot dem människorna när vi är i samma rum, när någon går förbi, när jag pratar med någon. Jag vet att Gud vill se den personen le, och Gud ler över den personen. Gud har sin glädje i DIG.
 
"Och jag är övertygad om att ingenting kan skilja oss från hans kärlek. Döden kan det inte, och livet kan det inte. Änglarna kan det inte, inte ens själva helvetets makter kan hindra Guds kärlek. Ingenting kan skilja oss från Guds kärlek, som blev synlig för oss genom Jesu Kristi död på korset. Varken död eller liv, varken bekymmer för denna dagen eller för morgondagen, varken krafter ovan molnen eller nere i djupet, inget kan skilja oss från denna kärlek." - Romarbrevet 8:38-39.
 
Ta emot den kärlek som finns för dig i överflöd... Gud önskar verkligen just nu att du vet att han älskar dig, för alltid. Det är verkligen bara han som kan älska så pass mycket och för alltid.
du är älskad kristen tro kärlek kärleksförklarning
5 kommentarer