mytaste.se

Livet vänder en eller två gånger

Längtar tillbaka till detta då och då. Jag är så priviligerad att jag fick bo på detta ställe på landet på Gotland runt ett år. Precis när jag hade beslutat mig att stanna kvar där för resten av livet rycktes jag upp och landade i Stockholm för att gå en bibelskola.
 
Idag tänker jag på hur mycket bättre jag mår på insidan i jämförelse med två år sen. Jag bara TACK TACK TACK!
 
Men nu vill jag skriva om minnen. My life took a turn. När jag var tonåring hade jag så stora drömmar, så stora förväntningar på livet, en så stark tro på mig själv men när jag var 19 år besökte jag olika sjukvårdscentral för att ta reda på vad som var fel.
Jag började få höga ljud i öronen men jag visste att det kunde inte vara tinnitus. De där ljuden fick mig bli frånkopplad från omvärlden ibland. När man satt med klasskompisar till exempel, jag var inte med i diskussionerna utan jag koncentrerade mig på de där ljuden istället. En gång när jag var hemma fick jag tryck i örat, det var som att jag fick lock och ljudet i örat blev ännu starkare. Allt omkring mig började snurra. Blev yr. Jag fick ångest och panik. Förstod inte vad det där var för något. Jag visste inte heller om det skulle sluta, men efter en minut släppte det. Det här berättade jag inte för någon för jag tänkte att det skulle gå över av sig självt. Nästa gång hände det när min mamma var där. Hon tog mig till vårdcentralen en gång till (mitt eget hopp var redan ute). Där fick jag fylla i papper med olika frågor. Jag tänkte att jag är bara deprimerad eftersom frågorna handlade om ens psykiska mående. Sen började allt rulla på. Snart fick jag se bilder på min hjärna och att jag har tumörer (godartade). Jag kom hem och skakade av rädsla. Vad skulle hända? Skulle jag kunna göra nånting med mitt liv? Skulle jag slippa operationer? Därefter hoppade jag av från skolan och var sjukskriven i tre år. Det första året fick jag höra hela tiden att jag är sjuk. Sen var det en lång process innan jag skulle få börja göra nånting igen.
 
Idag har jag praktik på hunddagis och kommer snart få vara på ett annat ställe också. Det bästa är att JAG ORKAR OCH JAG ÄR PIGG. Plus att jag går på gymmet mycket och dansar. Känner mig minst 3 år yngre! Så allt kan bli bättre.
depression my story sjukdom
12 kommentarer

Genom dina ögon - nu vet jag vad kärlek är

Den här låten betyder massor för mig. Får alltid en revelation när jag lyssnar på texten. Sen så vill jag dansa när jag hör den.
 
Ja, jag älskar att lägga upp musik som typ ingen känner igen. Har alltid varit så. Hoppas ni gillar låten.
Britt Nicole good music kristen musik
9 kommentarer

Eget recept - Kola

Av allt hemlagat godis älskar jag gräddkola mest så en dag bestämde jag mig för att göra sånt godis på eget vis. Jag använde kondenserad mjölk som jag hade hittat på nedsatt pris i affären. Jag bara måste prova det där tänkte jag.
 
Ingredienser:
25 g smör
2 dl kondenserad mjölk
1,5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 dl hackada jordnötter (rostade men osaltade)
 
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och sen vrid ner till medelvärme
2. Häll ner i kastrulleni kondenserad mjölk, mjölk och socker
3. Koka alltihop tillsammans i 20-40 min (kortare tid för mjukare och ljusare kola och längre tid för fastare och mörkare kola, du bestämmer) rör om då och då för bättre resultat
4. Till sist rör ner de hackade jordnötter
5. När det är klart häll ner kolan i små knäck- eller ischokladformar 

Att göra kola från grunden utan recept på nätet kan va lite knepigt tyckte jag men det var roligare. Jag minns att min mormor brukade göra sånt utan recept och det blev mycket gott. Jag ville härma henne men varje person sätter sitt eget prägel på det den tillagar.
 
Skulle ni våga testa denna recept?
hemlagad godis kola med jordnötter kondenserad mjölk
14 kommentarer