mytaste.se

Glöm inte ta ett uppehåll!

Tror ni att jag åt denna nu? nej, dock har jag köpt lite chokladgodis som jag njuter av medan jag fotonördar på gurushots.com. Den sidan har tagit mig med stormen! Det var dock viktigt att ta ett uppehåll från datorn, som idag när jag träffade min mamma efter hunddagiset. Jag skulle ha köpt en vårjacka på stadsmission second hand som jag kan ha på provanställningen men hittade ingen idag. Vi avslutade med att käka sallad på Cafe Blåbär (min nästförsta favoritcafe). Sen blev jag rastlös och åkte hemåt, så nu sitter jag här och chillar och mår jättebra. Man mår otroligt bra efter man har gjort något tillsammans med någon, eller bara laddat batterina. Nu känner jag mig redo för dagarna framöver!
Var ambitioösa men inte överambitiösa. Ibland sliter man ut sig utan att märka det. Ta ett uppehåll då och då, stanna till, känn efter för bara då kan sann inspiration och livsglädje komma.
fika
46 kommentarer

Jag hade min första dag på provanställningen

 
Min grannes hund när jag bodde på Gotland.

Ni vet såna samtal som lugnar ner alla era tankar och känslor? Ett sånt samtal hade jag med min kurator igår. Kanske bara för att jag behövde prata ut med någon och för att jag försökte vara närvarande i samtalet och ta till mig det hon sa. Jag sa i alla fall att jag vill inte ta medicinering. Igår mådde jag betydligt bättre än sist då jag fyllde i olika frågeformulär. Visst, jag fick skyhöga poäng (man ska få över 10 och jag hade över 10 både på ångest och depression) men vi kollade att igår skulle jag ha fyllt i helt annorlunda svar. Där ser man!

Jag har försökt tänka på min attityd. Livet kommer aldrig vara perfekt eller lätt, men det är vad du gör det till. Sen har jag försökt vara tacksam och se det som jag har och som är bra istället för det jag inte har och som inte är bra. Plus att jag har bett mycket flera dagar i rad. Min husförsamlingsledare sa att jag behöver skydd och att det kommer bli bättre när jag börjar och avslutar dagen med bön, och det har hjälpt. Utan disciplin kommer man inte långt. Utan vila kommer ingen orka. Man måste ha allt.

Eftersom det har varit en vecka med nya händelser som provanställning förstår ni nog att jag inte orkar besvara så många av era bloggkommentarer. Jag satsar istället på att skriva ett inlägg. Igår var min första dag av provanställningen på ett hunddagis. Min SIUS från arbetsförmedlingen följde med, och long story short, jag är så tacksam att hon gjorde det. Jag mådde inte alls bra på förra stället och att komma till den här nya miljön med helt andra personer var som plåster på såren typ. Jag förväntar mig inte mycket, nu har jag fått kött på benen och känner jag har inte mycket att förlora på att vara mig själv (vilket innebär också att jag kan va väldigt okoncentrerad på arbetsuppgifter och behöver fråga om igen vad någon sa till mig, och ställa frågor om arbetsuppgifter) och ge mer (va inte blyg i konversationer och lära känna dem andra). Den här gången är jag lite mer fokuserad på hur jag ska fungera tillsammans med kollegor istället för att bara fokusera på hundarna som om inget annat spelade någon roll. För jo det spelar roll hur man fungerar tillsammans med kollegor även om man jobbar med djur.

Har för övrigt varit fullt upp med att vara med i flera challenges på en fotosida senaste dagarna. Man ska samla poäng och uppnå olika nivåer, så får man högre inflytande. Man utvecklas som fotograf också. Det är så kul, att jag har suttit där som fastklistrad från dag ett. Jag får bara inte bli utbränd, haha. Sidan heter gurushots.com för er som undrar. Ha en fortsatt bra vecka!

hundar kurator provanställning
38 kommentarer

Viktiga punkter i livet

In a world where everyone wear black or grey, I'll put on orange.

 

Gör det du älskar och följ dina drömmar. I början kan det känna som "yes, det här ska jag göra, och ingenting kommer kunna stoppa mig" men hur många är trofasta sina drömmar? Jag tror att alla drömmare möter jämförelse, modlöshet, trötthet eller något annat förhinder på vägen - något man inte räknar med. "98% of the people give up on their dreams without even trying to achieve them. Be In The 2%".
 
Var dig själv och var inte mer eller mindre. Det du gör i det lilla definierar ofta vem du är i det stora. Om du till exempel gillar färgen orange men tar på dig svart bara för att alla andra har på sig svart visar det rätt mycket om hur stark du är som person och hur mycket du vågar följa dina egna beslut och gå dina egna vägar. Om du har företag eller vill starta eget, gör den där unika iden även om du har gjort research och sätt vad som säljer mest.
 
Kompromissa aldrig dina värderingar och moral. Hur kan du annars finna likasinnade eller hitta hem? Det här är det viktigaste för mig. Jag har så ofta känt att jag behöver kompromissa med omvärlden till exempel min tro på Jesus, som att jag får inte ens nämna det för att det kan anses som anstötande. Dock är det inte ens politiskt korrekt. Vi har religionsfrihet. Vi har rätt att vara oss själva och i mitt fall är jag kristen.
 
Var vänlig och älska människor. Ofta kan vi bli sårade, bedragna och förlora tillit. Men våga vara den som sticker ut för att göra gott, förlåta och ge utan att förvänta dig något tillbaka. Vi alla är människor. Hur kan man inte älska någon annan när han eller hon har en dålig dag? Ibland behöver man själv också vänlighet när man minst förtjänar det. Överraska med rosor när någon ger dig spya i gåva, typ. Var vänlig även när människor tolkar det som något annat.
 
Även om du förlorar all publik har du inte förlorat dig själv, och jag lovar, det kommer aldrig vara meningslöst.
viktiga punkter värderingar
16 kommentarer